Hızlı üretim teknolojisinin kullanıldığı prefabrik yapı sistemimiz ve sektördeki uzmanlığımızın verdiği avantajlarla kısa sürede kullanıma hazır kurulumlu Prefabrik sahra hastanesi bina projeleri gerçekleştiriyoruz.
Tam teşekküllü prefabrik hastane konseptinden küçük aile sağlığı merkezlerine kadar prefabrik sağlık tesisleri bina katagorilerinde projeler gerçekleştiriyoruz. Sağlık Bakanlığı kurumsal kimliği ve Dünya Sağlık Örgütü standartlarına uygunlukta çok sayıda hazır sağlık binası projeleriyle beraber özel projelendirilmiş hastane komplekslerine üretim desteği veriyoruz. Hazır konseptli tasarımların verdiği en önemli avantaj farklı şehirlerde gerçekleştirilen hastane projelerinin Sağlık Bakanlığı’nca önemsenen prefabrik sağlık tesisleri standartlarının korunarak kurumsal kimliğe uygunluğunun sağlanmasına katkıda bulunmasıdır.
Pandemiyle en etkin mücadele Sahra Hastanesileriyle mümkün
Prefabrik Sahra hastane yapılarında öne çıkan temel unsur acil ihtiyaç duyulan sağlık tesisi binalalarının en hızlı şekilde inşa edilerek hizmete hazır hale getirilmesi beklentisidir. Özellikle sağlık hizmetlerinin verileceği bölgelerde diğer hastanelerin yetersizliği, koranavirüs endişesi gibi pandemi dönemlerinde ortaya çıkan özel amaçlı acil hastane intiyacı veya mülteci akımı gibi durumlarda oluşan acil halk sağlığı merkezi oluşturulması gibi durumlarda Prefabrik Sahra Hastaneleri teknolojik hızlı üretimi ve kullanıma hazır kurulumuyla tek alternatif yapı modelidir.
Sağlık Çalışanlarının güvenliği için Prefabrik Sahra Hastanesi
Covid 19 pandemisi döneminde en çok tartışılan konuların başında şüphesiz sağlık çalışanlarının salgından korunması ve güvenliği sorunuydu. Virüs salgının hızla yayılması nedeniyle normal dönemlerde son derece yeterli gözüken tam teşekküllü hastaneler bile pandemi döneminde ihtiyacı karşılayamayacak duruma düşebilmektedir. Ayrıca tam teşekküllü hastanede tüm branşlarda sağlık hizmeti sunulurken bir yandan da yoğun bir şekilde pandeminin etkilediği hastalarla temas oluşmakta. Pandemide görevi olmayan korumasız diğer branşlardaki doktorlar ve sağlık personeli risk altına girmekteler. Aynı ortamda farklı hastalıkları olan riskli guruplar adeta bir bomba gibi yan yana bulunmak zorunda kalabiliyorlar.
Bu önemli risklerden kurtulmak için pandemi dönemine özel sahra hastanesi inşa edilerek salgın karantinasını en iyi şartlarda uygulayarak sağlık çalışanlarının en az riskle görev yapmaları kolaylıkla sağlanabilmektedir. Sağlık çalışanlarına özel hastane imkanıyla güvenli çalışma ortamı hazırlanırken aynı zamanda virüse yakalanan hastaların tedavi süreçleri de daha güvenli ortamda gerçekleştirilebilecektir.
45 Günde 2000 yataklı sahra hastaneleri başarısı
Dünyada prefabrik yapı sektöründe lider ülke Türkiye’nin hazır yapı firmaları Covid 19 pandemisiyle mücadelede kullanılmak üzere İstanbul’un iki ayrı ilçesinde 1008’er yataklı tam teşekküllü iki adet Sahra Hastanesini 45 gün gibi rekor bir sürede tamamlama başarısı gösterdi. Sancaktepe ve Bakırköy’de inşa edilen iki Acil Durum Hastaneleri güvenli ortamda sağlık hizmetinin verilmesine katkı sağlıyor. Sağlık Bakanlığı’nın yönetiminde İstanbul ve çevre illere hizmet veren bu hastanelerde sağlık çalışanları da güvenli şartlarda görev yapıyor.
Ergonomik ve işlevsel yeni hastane modeli
İşlevsellik ve güvenli hizmet alanlarının özenle planlandığı Sahra Hastane modellerinde kullanım ergonomisi üstünlüğüyle de farklı. İşlevsellikten bahsederken iki önemli yönden konunun ele alınması gerekir. Birini hizmet veren personel, (bunun içerisinde başta hastane yönetimi olmak üzere doktorlar, teknisyenler, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları vardır) diğerini ise hizmet alan hasta ve yakınları oluşturur. Biri insan hayatının sorumluluğunu almış, onları sağlığına kavuşturmaya çalışan özverili bir ekip, diğeri ise içinde hasta ve engellilerin de yer aldığı, kendi hayatı konusunda en iyi kararların verilmesini bekleyen duygu yüklü hassas bir kitle. İşte hastane yapılarında temel odaklanılması gereken nokta burası. Yapıyı kullanacak bu iki önemli topluluğun beklentilerini güvenlikten ergonomiye, konfordan elektrik donanımına, merdiven ve asansörlere kadar tasarıma en iyi şekilde yansıtılması gerekir. Bunu alt yapı donanımını sağlık tesisi inşasına taşımak için proje yüklenici firmasında tecrübe, deneyim ve uzmanlık en öncelikli aranan niteliklerdir. Bu beklentileri harmanlayacak bir tasarım, üretimdeki detay çözümleri, montaj profesyonelliği olmazsa olmazlar arasında. Prefabrik yapı sektöründeki uzmanlığımızla hastane yapılarında tüm bu beklentilerin bilinciyle tasarım, üretim ve kullanıma hazır montaj organizasyonları gerçekleştirmekteyiz.
Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz prefabrik hastane projeleri arasında Prefabrik Sahra Hastanesi Poliklinik Binaları, Aile Sağlığı Merkezleri, 112 Acil Servis İstasyonu Merkezleri, şantiye yerleşkesi sağlık hizmet binaları gibi yapıların yanı sıra hasta rehabilitasyon merkezi binaları bulunuyor. Bursa Nilüfer’deki Onko-Day Hasta Rehabilitasyon merkezi bunlardan sadece biri. Burası Bursa’da Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören hasta ve yakınlarının tedavileri sürecinde konaklama ihtiyacını karşılayan önemli bir merkez konumunda. Merkezde 13 adet 1+1 yapının yanı sıra bir adet de çift katlı yönetim ve hizmet binası yer alıyor. Gerek Türkiye’de gerekse Dünya genelinde Karmod üretimi olan sağlık yapıları insanlığın hizmetinde.
Koranavirüs’ün kısa seyri
Koranavirüs ilk kez 27 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei Eyaleti’ne bağlı Wuhan şehrinde bir hastaneye ateş, öksürük ve göğüste yoğun sıkışma hissiyle gelen 49 yaşındaki bir kadının şikayetiyle ortaya çıktığında hiç birimizin ne koranavirüs nede Covid-19’la ilgili bir bilgisi vardı. Hastalığın kısa zamanda insandan insana hızla yayıldığı bilgisi tüm dünyaya ulaştığında yine kimse bu hastalığın insan hayatını yoğun olarak etkileyeceğini aklına bile getirmemişti. Sıradan bir grip vakası olarak algılandı. Ancak henüz bir ay geçmeden hastalık özellikle Çin genelinde hızla yayıldı. Uçak gibi ulaşım vasıtalarının etkisiyle 2-3 aylık dönemde tüm dünyayı etkisi altına aldı. Herkesi bir doğal olarak bir korku sardı. Çin’le birlikte kısa sürede İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, İran gibi ülkelerde hastalık hızla yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü tüm dünyada pandemi ilan etti. Uçak seferlerine dünya genelinde son verildi. Ülkeden ülkeye geçişler yasaklandı. Bizde de Sağlık Bakanlığı 10 Mart 2020’de ilk vakanın görüldüğünü açıkladı. Bilim Kurulu oluşturuldu, pandeminin günlük seyriyle ilgili her akşam Sağlık Bakanlığı’nca düzenli rapor ve bilgilendirmlere yapıldı. Yayılımı azaltmak için tedbirlere karar verildi. Okullar kapatıldı, şehirler arası seyahatler kısıtlandı, toplu taşımada mesafe kuralına gidildi, 0-20 yaş ile 65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Eğlence yerleri, avmler, kuförler vb. alanlar kapatıldı. Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamaları getirildi. Hastalık belirli ölçüde kontrolde tutulsa da temizlik, maske – mesafe kurallarına uyum tüm vatandaşlardan beklenmekte.